Prajitura cu mere si aluat de branza

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 22 Apr 2011 | 9982 vizualizari

 

Cum merg pregatirile de Pasti? Este gata friptura, ouale-s vopsite? Copiii sunt nerabdatori sa-si primeasca de la "Urecheat" cadourile?
Miroase a verde, a soare, a zile linistite de primavara si bobocii liliacului de sub fereastra stau sa infloreasca! Abia astept, de o luna tot astept! :) . Sa fiti sanatosi si bucurosi, sa va fie casa plina de oameni dragi iar masa doldora de mancaruri dintre cele mai gustoase! Si sa fim cu totii macar un pic mai buni si mai darnici, putem incepe oricand :) !



Reteta de astazi e putin mai speciala pentru ca aluatul este cu branza de vaci. Nu este chiar desertul clasic, fiind destul de satioasa si mai nimerita ca gustare de sine statatoare ori dejun.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tava de 38/28 cm:
  • Aluat:
  • 350 gr branza de vaci putin mai grasa
  • 400 gr faina
  • 1 plic si jumatate de praf de copt
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei
  • 4-5 linguri de lapte
  • Umplutura:
  • aprox.700 gr mere  
  • 2 linguri zahar pudra
  • o lingura rasa cu pesmet
  • un varf de scortisoara
  • putina miere si optional 2 linguri de stafide
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si aluat de branza:

Amesteci faina cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Adaugi oul, branza scursa de lichid, uleiul, laptele si framanti. La inceput o sa fie o compozitie faramicioasa pe care o asezi pe suprafata de lucru tapetata cu faina si o framanti pana devine un aluat suplu, omogen, elastic. Pui "bila" de aluat direct in tava (tapetata cu hartie de copt) si intinzi cu facaletul foaia de aluat.

Merele le speli, le decojesti si le tai feliute apoi le pui precum tiglele, peste aluat. Peste mere torni in ploaie pesmetul, apoi zaharul amestecat cu scortisoara. Pui la cuptorul preincalzit la 190 de grade cam 50 de minute. Cu 10 min inainte de terminarea timpului de coacere, scoti prajitura, o ungi cu putina miere si presari stafidele. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si aluat de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni